Poemas y Relatos. Portal de Literatura.Alfred Nobel


 

Manuel de Pedrolo
(L'Aranyó, 1918 - Barcelona 1990).

Novel.lista, dramaturg español

BIOGRAFÍA

 

Poeta i traductor. Va ser un dels escriptors més prolífics de la literatura catalana contemporània. Va conrear tots els gèneres literaris i va col.laborar amb articles, contes i assaigs en la majoria de revistes catalanes de l'època.

La seva producció creativa va sobrepassar el centenar d'obres, sobretot, en prosa, amb novel.les com Cendra per Martina i Totes les bèsties de càrrega i amb el cicle novel.lístic Temps Obert.

La novel.la Mecanoscrit del segon origen va ser una de les més llegides durant la dècada dels setanta. La censura de la Dictadura franquista va condicionar part de la seva trajectòria.

Les seves obres es van veure retallades sistemàticament en les primeres edicions i, a més a més, li van prohibir deu llibres. Autor polifacètic per excel.lència, va traduir obres d'autors com John Dos Passos, Jean-Paul Sartre i William Faulkner, entre altres, i va dirigir la col.lecció de novel.la negra, La cua de palla.

Va obtenir diversos premis literaris i va ser distingit amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes el 1979. Va ser membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, institució que durant el període del 1984 al 1989 va convocar el premi literari Mecanoscrit adreçat a escriptors joves.

Colaboración: Albert

 

 

Poemas y Relatos